kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Łazanki zapiekane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sycące łazanki zapiekane z pieczarkami.

Łazanki zapiekane z pieczarkami

Składniki:

Łazanki zapiekane z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Łazanki zapiekane z pieczarkami
Podsmażyć drobno posiekaną cebulę na łyżce oleju, wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, usmażyć dodając resztę oleju. Doprawić pieprzem i solą. Ugotować w osolonej w wodzie łazanki al dente, odcedzić, dodać pieczarki, wymieszać, wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego margaryną. Śmietanę połączyć z żółtkiem, solą i pieprzem, wlać do naczynia, posypać żółtym erem. Zapiekać aż na wierzchu powstanie złocista skórka.

Tagi:

sery ser