jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Lazurowe kieszonki z indyka.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kieszonki z indyka pełne szpinaku i lazurowego sera w chrupiącej panierce.

Lazurowe kieszonki z indyka. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lazurowe kieszonki z indyka.

 

  • 4 płaty piersi z indyka
  • pół paczki szpinaku
  • sól, pieprz do smaku
  • 150 g zielonego sera pleśniowego
  • 1 duże jajo
  • bułka tarta do panierowania
  • frytura do smażenia
  • kiełki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Lazurowe kieszonki z indyka.
Plastry mięsa rozbijamy na owalne płaty, solimy, pieprzymy. W środek wkładamy lekko posiekany szpinak i plaster sera. Składamy mięso na pół i spinamy kieszonki szpilkami do mięsa. Zanurzamy kieszonki w rozkłóconym jaju, panierujemy je w bułce i smażymy na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Podajemy kieszonki na gorąco udekorowane kiełkami, które lubisz.
Lazurowe kieszonki z indyka.
Kieszonki nadziewamy szpinakiem i serem, po czym panierujemy.