Sposób przygotowania:
Lech
Filety z kurczaka cienko ubijamy tuczkiem, przyprawiamy wg smaku. Odkladamy w chlodne miesjce. Farsz:ser kroimy w kosteczke oraz ogorki, dodajemy lyzeczke sosu chili,mieszamy calosc z koncentratem i odrobina ketchupu.Dodajemy posiekana pietruszke do farszu. Filety nadziewamy lyzka farszu i zawijamy tak aby farsz nie wystawal nastepnie obtaczamy w mace, jajku i na koniec w bulce (jak na kotlety). Nie trzeba ich spinac, tak jak w przypadku wolowiny czy wieprzowiny. Roladki z kurczaka sie nie rozwalaja. Pieczemy najlepiej na duzej ilosci oleju, az do razumienienia. Smacznego!
Walia
lilalo
Nazwa nie moja, tak nazywa sie hotel w ktorym serwowali kiedys kotlety i pod taka nazwa mozna bylo je kupic ;-) Ale naprawde sa pyszneee!!! Polecam i rowniez pozdrawiam :-)
evita0007