lilalo

lilalo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Lech

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety "Lech", idealne na niedzielny obiad.

Lech

Składniki:

Lech

 

  • 2 filety z kurczaka
  • ok.100gr sera zoltego twardego
  • sos chili
  • 2 ogorki konserwowe
  • koncentrat pomidorowy
  • odrobina ketchupu
  • jajko
  • bulka tarta
  • maka pszenna
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Lech
Filety z kurczaka cienko ubijamy tuczkiem, przyprawiamy wg smaku. Odkladamy w chlodne miesjce. Farsz:ser kroimy w kosteczke oraz ogorki, dodajemy lyzeczke sosu chili,mieszamy calosc z koncentratem i odrobina ketchupu.Dodajemy posiekana pietruszke do farszu. Filety nadziewamy lyzka farszu i zawijamy tak aby farsz nie wystawal nastepnie obtaczamy w mace, jajku i na koniec w bulce (jak na kotlety). Nie trzeba ich spinac, tak jak w przypadku wolowiny czy wieprzowiny. Roladki z kurczaka sie nie rozwalaja. Pieczemy najlepiej na duzej ilosci oleju, az do razumienienia. Smacznego!