Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

To jest leczo warzywne, ale jak ktoś lubi może dodać kiełbasę.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Kabaczka obrać, wydrążyć środek, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubszą kostkę.
Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Do garnka wlać olej, rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, poddusić.
Następnie dodać pozostałe składniki, dusić do miękkości warzyw.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.