Sposób przygotowania:
Leczo
Kabaczka obrać, wydrążyć środek, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubszą kostkę.
Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Do garnka wlać olej, rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, poddusić.
Następnie dodać pozostałe składniki, dusić do miękkości warzyw.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubszą kostkę.
Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Do garnka wlać olej, rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, poddusić.
Następnie dodać pozostałe składniki, dusić do miękkości warzyw.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.