Sposób przygotowania:
Leczo.
Cukinie dokladnie umyc i jesli ma ladna skorke nie obierac jej ,pokroic ja w kostke ale nie za mala , krazki lub pol plasterki jak wolicie.Oczyscic i umyc papryke i pieczarki.Papryke pokroic w paski lub kostke ,pieczarki jesli sa male na cwiartki a jesli wieksze w plastrki .Kiełbase i boczek pokroic w kostke i zesmazyc.Cebule oczyscic i pokroic w krazki, zeszklic ja na oleju,dodac pokrojona papryke chwile podsmazyc ale nie rumienic ,nastepnie dodac pieczarki,koncentrat lub pokrojone w kosteczke pomidory i przyprawy.Dusic okolo 30 min po czym dodac kielbase i boczek.Jeszcze chwile dusic okolo 10 min .Nastepnie dodac cukinie.Dusic do momentu kiedy cukinia bedzie lekko szklista , nie powinna sie rozpadac.Sprobowac i ewentualnie doprawic do smaku ziolami i/lub przyprawami.Smacznego.
Pyza
kinga
Bahus
justynak223