Sposób przygotowania:
Leczo
Z obranych cukinii i z papryki wykroić nasiona. Obrać cebulę. Tak przygotowane warzywa pokroić w drobną kostkę.
Cukinię gotować razem z wodą, masłem i kostką rosołową, wsypać trochę soli, pieprzu i vegety, liście laurowe i ziela angielskie. Po zagotowaniu dusić na wolnym ogniu.
Na patelni poddusić paprykę 5 minut, dodać cebulę i dusić kolejne 5 minut, a następnie dodać do gotującej się cukinii.
Zrumienić mięso na patelni i dodać do garnka z cukinią.
Cukinię gotować w sumie 20-30 minut. Pod koniec, gdy cukinia już zmięknie, dodać sparzone, obrane, drobno pokrojone pomidory, koperek i doprawić do smaku.
Podawać samo, z chlebem, z ryżem lub z ziemniakami.
Cukinię gotować razem z wodą, masłem i kostką rosołową, wsypać trochę soli, pieprzu i vegety, liście laurowe i ziela angielskie. Po zagotowaniu dusić na wolnym ogniu.
Na patelni poddusić paprykę 5 minut, dodać cebulę i dusić kolejne 5 minut, a następnie dodać do gotującej się cukinii.
Zrumienić mięso na patelni i dodać do garnka z cukinią.
Cukinię gotować w sumie 20-30 minut. Pod koniec, gdy cukinia już zmięknie, dodać sparzone, obrane, drobno pokrojone pomidory, koperek i doprawić do smaku.
Podawać samo, z chlebem, z ryżem lub z ziemniakami.
Wiks
Bahus
Bahus
Miało być nie "zupę" a "leczo" za błąd przepraszam
Wiks