kinga

kinga

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Leczo

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Cebule i cukinie pokroic w pól palsterki

Leczo

Składniki:

Leczo

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Papryke w paski,pieczarki na wieksze kawalki,kielbase w talarki,jesli jest grubsza to w pól talarki. W garnku rozgrzac lyzke oliwi,wrzucic cebule i papryke,dodac liscie laurowe i ziele angielskie,w razie koniecznosci podlac odrobina wody,kiedy papryka zacznie miekknac dodac cukinie.Pieczarki dusze zawsze osobno poniewaz puszczaja dosc duzo wody.Jesli dodaje sie zwykla kielbase,dobrze jest ja wczesniej podsmazyc,parówek nie podsmazam. Kiedy wszystko bedzie miekkie dodac kielbase i pieczarki,przyprawy do smaku,na koncu koncentrat pomidorowy,kosztujac,zeby nie bylo za kwasne.Podawac z pieczywem.