Sposób przygotowania:
Leczo
Papryke w paski,pieczarki na wieksze kawalki,kielbase w talarki,jesli jest grubsza to w pól talarki. W garnku rozgrzac lyzke oliwi,wrzucic cebule i papryke,dodac liscie laurowe i ziele angielskie,w razie koniecznosci podlac odrobina wody,kiedy papryka zacznie miekknac dodac cukinie.Pieczarki dusze zawsze osobno poniewaz puszczaja dosc duzo wody.Jesli dodaje sie zwykla kielbase,dobrze jest ja wczesniej podsmazyc,parówek nie podsmazam. Kiedy wszystko bedzie miekkie dodac kielbase i pieczarki,przyprawy do smaku,na koncu koncentrat pomidorowy,kosztujac,zeby nie bylo za kwasne.Podawac z pieczywem.
msewka
kinga
Natala1210
mania
misia53
kinga
Misiu ja tez nie zawsze dodaje pieczarki,ale ostatnio jak robilam to wlasnie z pieczarkami...pycha:))
marcz