Sposób przygotowania:
Leczo wg Emmato
Zagotowujemy wode, zeby sparzyc pomidory. Pomidory zalewamy goraca woda, tak zeby potem latwiej bylo zdjac skorki. Kielbaski przekrajamy wzdluz na polowy i kroimy na grubsze plasterki (polksiezyce). Wrzucamy do garnka na odrobine oleju.Mieszamy. Cebule obieramy i przekrajamy na pol, a nastepnie kroimy na plasterki. Dodajemy do smazacej sie kielbaski. Mieszamy. Papryke myjemy, kroimy na pol, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na grubsze paski. Dodajemy do garnka. Mieszamy. Odcedzamy wode z pomidorow, chwilke je studzimy i mozemy juz sciagac z nich skorki. Pomidory kroimy na plasterki i dodajemy do calosci.Leczo mieszamy co jakis czas, przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Lecz jest gotowe gdy papryka staje sie miekka, a z pomidorow zrobi sie sos. Polecam ze swiezym pieczywem !!!