lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Leczo z chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyszło pikantne ale o to chodziło :)

Leczo z chili Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z chili

 

  • 4 papryki czerwone
  • pieczarki 400 gram
  • Średnio-ostry Sos Pomidorowy ze Słodkim Chilli 425g
  • czubryca zielona 1 łyżeczka
  • oregano1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • 2 uda z kurczaka
  • pomidory 2 średnie
  • czosnek 2 ząbki sprasowany
  • marchewka 4 średnie

Sposób przygotowania:

Leczo z chili
Paprykę umyłam pokroiłam w paski. Pieczarki umyłam pokroiłam w plasterki. Pomidora umyłam pokroiłam drobno . Marchew też oskrobałam i dodałam . Składniki włożyłam na patelnie .Dodałam przyprawy zioła prowansalskie oregano, czubryce zieloną wymieszałam dodałam czosnek sprasowany dusiłam to razem . Umyłam uda i w całości położyłam na warzywa tak dusiłam około 40 minut . Wyjęłam uda rozebrałam dodałam do warzyw wymieszałam na koniec zalałam sosem który wzbogacił smak.Trzymałam jeszcze jakieś 10 minut wszystko razem podawałam z ziemniakami
Leczo z chili
Warzywa dusilam z pomidorami pycha :)
Leczo z chili
Tu lepiej widać kurczak sie dusi razem z nimi
Leczo z chili
Obralam uda i dodałam do leczko aby polączyć składniki
Leczo z chili
Na koniec ddalam sos doskonale pasuje do leczko