Sposób przygotowania:
leczo z cukini z pieczarkami
Cukinię obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjać gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
Pomidory sparzyć i pokroić w ćwiartki. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem.To samo zrobić z pieczarkami.
Cukinię i pomidory podlać wodą i dusić . wszystko dodać do duszenia i podgotowac do miękkości.
Na koniec dodać paprykę i chwilkę gotować .Przyprawić wedle uznania solą, pieprzem i papryką czerwoną w proszku.
Pomidory sparzyć i pokroić w ćwiartki. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem.To samo zrobić z pieczarkami.
Cukinię i pomidory podlać wodą i dusić . wszystko dodać do duszenia i podgotowac do miękkości.
Na koniec dodać paprykę i chwilkę gotować .Przyprawić wedle uznania solą, pieprzem i papryką czerwoną w proszku.