Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Leczo z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne leczo pełne warzyw.

Leczo z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cukinią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w duże kostki. Cukinię umyć, pokroić na cztery, wykroić pestki i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w półtalarki. W garnku podsmażyć pokrojoną kiełbasę, następnie dodać cebulę oraz paprykę i smażyć kilka minut, gdy wszystko nieco zmięknie, dodać pokrojoną cukinię, pomidory i smażyć kilka minut, aż zmiękną i zaczną się rozpadać. Całość zalać wodą, dodać kostkę rosołową, dusić do miękkości . Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
Leczo z cukinią
Cukinię i paprykę umyć i pokroić w kawałki.
Leczo z cukinią
Pomidory pokroić w kostkę, kiełbasę w półtalarki.
Leczo z cukinią
Kiełbasę i cebulę podsmażyć na rumiano..
Leczo z cukinią
Warzywa podlać wodą, dusić i dodać koncentrat.