Sposób przygotowania:
Leczo z cukinią
Cukinie myjemy, obieramy, wydrążamy miąższ i kroimy w kostkę średniej wielkości, po czym przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka. (od czasu do czasu mieszamy) Paprykę myjemy, osuszamy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka. (od czasu do czasu mieszamy) Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę, przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka. (od czasu do czasu mieszamy) Miękką cebulę, cukinię i paprykę przekładamy do jednego większego garnka, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, koncentrat pomidorowy,ketchup oraz przyprawy. Całość mieszamy.