gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Leczo z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane leczo można podać na ciepłą kolację jak i na obiad.

Leczo z cukinią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z cukinią

 

  • 1 cukinia lub kabaczek
  • 4-5 papryk czerwonych
  • 600-700 gram cebuli
  • 150 gram margaryny
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • do smaku papryka ostra
  • do smaku przyprawa do grilla
  • 300 gram koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ketchupu ostrego
  • 500 gram kiełbasy zwyczajnej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią
Cukinie myjemy, obieramy, wydrążamy miąższ i kroimy w kostkę średniej wielkości, po czym przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka. (od czasu do czasu mieszamy) Paprykę myjemy, osuszamy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka. (od czasu do czasu mieszamy) Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę, przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka. (od czasu do czasu mieszamy) Miękką cebulę, cukinię i paprykę przekładamy do jednego większego garnka, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, koncentrat pomidorowy,ketchup oraz przyprawy. Całość mieszamy.
Leczo z cukinią
Paprykę kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i dusimy pod przykryciem.
Leczo z cukinią
Cebulę obieramy, kroimy na kawałki średniej wielkości i dusimy pod przykryciem.