Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Leczo z cukinii, papryki i wędliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Leczo można przygotować z cukinii i z różnych resztek wędliny.

Leczo z cukinii, papryki i wędliny

Składniki:

Leczo z cukinii, papryki i wędliny

 

  • 1 średnia cukinia
  • 2 papryki
  • 1 cebula,
  • 25 dag kiełbasy zwyczajnej
  • 10 dag szynki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • sól,
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii, papryki i wędliny
Cukinię obrać, przekroić na pół, wydrążyć miąższ a resztę pokroić w dużą kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cukinię i paprykę wrzucić do dużego garnka, posolić, skropić wodą i dusić przez chwilę. Na patelnię rozgrzać olej, podsmażyć drobno posiekaną cebulę, rozdrobniony czosnek, pokrojoną w kostkę kiełbasę i szynkę. Wszystkie podsmażone składniki włożyć do cukinii, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.