Sposób przygotowania:
Leczo z kalafiorem i bakłażanemETAP 1:
Pomidory zalać wrzącą wodą, po chwili obrać ze skórki.
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, osączyć.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojoną cebulę, dodać czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć.
ETAP 3:
Bakłażan pokroić w kostkę, oprószyć solą i po 10 minutach przepłukać wodą.
Do papryki wsypać pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażan, poddusić.
Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w pół krążki kiełbasę.
ETAP 4:
Przełożyć do garnka, połączyć z kiełbasą, dodać obrane ze skórki pomidory, koncentrat, podlać niedużą ilością wody, przykryć i gotować do miękkości warzyw.
ETAP 5:
Następnie dodać różyczki ugotowanego kalafiora, przyprawić do smaku papryczką chili, pieprzem i solą, wymieszać, podgrzać.
SylaUla