alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna potrawa z papryki, którą zapewne wszyscy znają. Oto moja wersja :) Przecier pomidorowy możemy pominąć.

Leczo z kiełbasą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą
Cukinię obieramy (jeśli jest młoda skórkę pozostawiamy). Nasiona wydrążamy, kroimy w paseczki lub kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz (1 łyżka smalcu) i smażymy. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i dalej smażymy. Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz (1 łyżka smalcu) i smażymy. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w paski, smażymy i wrzucamy do podsmażonej papryki i cukinii, mieszamy. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Następnie dodajemy do garnka z resztą składników. Cały czas podgrzewamy. Dodajemy przyprawy i przecier. Dusimy razem około 10 min. Pozostawiamy aby danie odpoczęło. Smacznego :)
Leczo z kiełbasą
Cukinię obieramy i kroimy w paski lub kostkę, smazymy
Leczo z kiełbasą
Papryki wydrążamy, kroimy w paski, smażymy razem z cukinią
Leczo z kiełbasą
Etap 3Dodajemy podsmażona cebulę, kiełbasę, pomidory, przecier i przyprawy. Dusimy razem ok 10 min.