malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podajemy z posiekanym szczypiorem gorące. Pyszny smak tego lecza zawdzięczamy przesmażonej papryce, która nadaje aromatu temu daniu.

Leczo z kiełbasą

Składniki:

Leczo z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą
Ryż, fasolkę gotujemy na połtwardo, paprykę kroimy w słupki, cebulę w piórka, pomidory bez skórki w kostkę. Na łyżce oleju smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę, przekładamy do garnka i dodajemy ugotowany ryż oraz fasolkę . Na oleju smażymy chwilę cebulę i posiekany czosnek, dodajemy paprykę dusimy 15 min dodajemy do reszty składników. Chwilę na patelni smażymy paprykę słodką i dodajemy do garnka, solimy, pieprzymy, mieszamy z keczupem i koncentratem, pod przykryciem gotujemy 10 min,