Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbasą
Leczo: Z umytej papryki wyjąć gniazda nasienne, a strąki po kroić w paski. Pomidory sparzyć, włożyć na moment do zimnej wody i obrać ze skórki. Z parówek zdjąć osłonki. Cebulę, parówki i kiełbasę pokroić w talarki. W płaskim rondlu lub na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć najpierw cebulę, następnie kiełbasę i parówki, potem paprykę. Na koniec włożyć pokrojone w ćwiartki pomidory i dusić leczo na średnim ogniu 10-15 min. Tuż przed zdjęciem z ognia doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sproszkowaną papryką. Gotową potrawę posypać natką pietruszki. Podawać na gorąco z ryżem, drobnymi kluseczkami lub pieczywem. 100 g - 85 kcal
admin
Sztangiel
Ja tam swoje leczo robie z dodatkiem tabasco, nieźle kopie w gardło :)
admin
sztangiel, zawsze lubiłeś niezły wykop ;p ale żeby aż tak? spróbuj mirakuline
Gość
edyta1578
K-a-t-e
Maknykor