pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Leczo z kiełbaską śląską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

węgierskie danie z polskim akcentem

Leczo z kiełbaską śląską Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo z kiełbaską śląską

 

  • 3 kg Papryka Kolorowa (zielona, żółta,czerwona),
  • 1 kg cukinia,
  • 1 kg cebula średnia,
  • 1,5 kg pomidor,
  • 3 ząbki czosnek,
  • 4 sztuki kiełbasa śląska

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbaską śląską
Cebulę podsmażamy. Dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy aż papryka będzie miękka a cukinia twardawa. Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki i również pokrojone w grubą kostkę. Na samym końcu dodajemy kiełbasę.
Leczo z kiełbaską śląską
Leczo z kiełbasą śląską