Sposób przygotowania:
Leczo z kukurydzą.
Pomidory sparzyć wrząca wodą, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Cukinię obrać, pokroić w grubą kostkę. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, wsypać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać cukinię i pokrojoną w słupki paprykę, wymieszać i dusić około 10 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki a parówkę w słupki. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, włożyć pokrojone kiełbasy i podsmażyć. Gdy cukinia jest na pół miękka, dodać pomidory i gotować do miękkości. Pod koniec włożyć kiełbasę, dodać mieloną paprykę, ketchup, drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować. Podawać z pieczywem.
evita0007