beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z miodową nutką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobrze smakuje z pieczywem.

Leczo z miodową nutką

Składniki:

Leczo z miodową nutką

 

Sposób przygotowania:

Leczo z miodową nutką
Pieczarki umyć pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać pokroić w krążki. Paprykę oczyścić, umyć pokroić na kawałki. Plastry boczku przekroić na połowę i przesmażyć na patelni. Zdjąć. Na patelni rozgrzać mocno olej i szybko przesmażyć pieczarki. Dodać cebulę zeszklić ,dodać paprykę ,oprószyć solą. Podlać wodą albo bulionem i chwilę dusić. Dodać kukurydzę, boczek i na końcu dodać miód. Wszystko wymieszać .Chwilę razem gotować doprawić do smaku. Zamiast boczku można dodać inną wędlinę albo mięso.

Tagi:

leczo danie