Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Leczo z pieczarkami i cukinią.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomidory z puszki można zastąpić świeżymi pomidorami.

Leczo z pieczarkami i cukinią.

Składniki:

Leczo z pieczarkami i cukinią.

 

  • 1 duża cukinia
  • 80 dag kiełbasy cienkiej
  • 1 puszka pomidorów
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3-4 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami i cukinią.
Cukinię obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na 2 łyżkach oliwy, wsypać pokrojoną cukinię i dusić pod przykryciem około 15 minut. Na pozostałej oliwie podsmażyć pokrojone pieczarki i kiełbasę. Następnie wszystko połączyć z cukinią, dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, wymieszać i gotować do miękkości cukinii.