iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekka fasolowa w razówce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekka fasolowa w razówce polecam

Lekka fasolowa w razówce

Składniki:

Lekka fasolowa w razówce

 

  • 1 puszka fasolka biała,
  • 4 szt ziemniaki,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • uniwersalna przyprawa
  • pieprz biały
  • 1 łyżka masła,
  • 5 szt bułki grahamki

 

Sposób przygotowania:

Lekka fasolowa w razówce
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę obieramy i siekamy. Czosnek wyciskamy. W dużej patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojoną marchewkę . ziemniaki, cebule i czosnek. Podsmażamy. Zalewamy wrzącą wodą z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gotujemy na małym płomieniu tak długo aż ziemniaczki się prawie rozpadną . Dodajemy odcedzona fasolkę i doprawiamy majerankiem . Jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem. Z bułki odcinamy górę lekko wydrążamy i wkładamy do piekarnika podgrzewamy aby była chrupka. Nalewamy zupę i podajemy.