zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Lekka zupa wegetariańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Lekka zupa warzywna, zasmakuje nie tylko wegetarianom. Mojemu mięsożernemu mężowi bardzo smakowała.

Lekka zupa wegetariańska

Składniki:

Lekka zupa wegetariańska

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa wegetariańska
Warzywa dokładnie myję, obieram i dzielę na mniejsze kawałki.

W garnku rozpuszczam masło, wsypuję warzywa, delikatnie solę i przesmażam.Po chwili zalewam gorącą wodą, troszkę ponad wierzch warzyw, dodaję przyprawy.

Pomidory, jeśli są całe kroję i dodaję do zupy. Gotuję do miękkości warzyw.

Na koniec dosmaczam.