Sposób przygotowania:
Lekki sernik na budyniowym spodzie
Składniki na ciasto wrzucamy do malaksera i miksujemy razem. Ma powstać masa przypominająca kaszkę. Dużą tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wysypujemy ciasto i ugniatamy, aby dobrze dolegały do brzegów pomagamy sobie słoikiem. Dociskamy nim do brzegów i ubijamy ciasto aby dobrze przylegało. Posypujemy kakao, dziurawimy widelcem i wstawiamy do lodówki aby schłodzić około 30 min. Wszystkie składniki na ser wrzucamy do malaksera i miksujemy razem. Wyjmujemy tortownicę, na spodzie układamy cząstki mandarynek, a następnie wylewamy masę serową i równamy. Kokos rozgniatamy ( można widelcem, a można mikserem) z tłuszczem, cukrem i dodajemy tyle mąki aby powstała masa jak kasza perłowa. Taką masą posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około godziny.