Sposób przygotowania:
Lekko pikantny krem z dyni z krewetkami
Na początek ziemniaki i dynię obrać, pokroić w kostkę, a cebule i czosnek drobno posiekać. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Włożyć ziemniaki, smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu, mieszając, dodać czosnek i cebulę. Smażyć 2 minuty, dorzucić posiekaną chilli i dynię. Razem smażyć chwilę aż się lekko obrumieni. Dolać bulion, wystarczy tyle żeby pokrył warzywa. Gotować ok 20 min. Gdy warzywa zmiękną doprawić curry, solą i pieprzem, zmiksować blenderem na gładki krem. Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać krewetki, posypać je papryką, pieprzem i skropić limonka, chwilę obsmażyć.Pokroić pomidora w mała kostkę. posiekać natkę. Zupę wlać do miseczek, na wierzch dać po część krewetek, łyżkę pomidorów i posypać natką.