belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Leniwe pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Leniwe pierogi

Składniki:

Leniwe pierogi

 

Sposób przygotowania:

Leniwe pierogi
Ser zemleć w maszynce. Połowę masła utrzeć dodając stopniowo po jednym żółtku i po łyżce sera. Z białek ubić pianę. Dodać do masy serowej razem z mąką, delikatnie wymieszać. Uformować wałek, lekko go spłaszczyć, kroić ukośne kawałki. Kluski wkładać partiami do osolonego wrzątku, zamieszać, przykryć. Gotować 3 minuty od wypłynięcia. Bułkę tartą lekko zrumienić na patelni bez tłuszczu, zestawić z ognia, dodac 2 łyżki masła, rozetrzeć.