Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Leniwe pierogi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierożki nie tylko dla leniuszków...

Leniwe pierogi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leniwe pierogi

 

 

Sposób przygotowania:

Leniwe pierogi
Mąki przesiać na stolnicę, dodać przemielony ser, żółtka. Składniki wymieszać, białka ubić na sztywna pianę, połączyć z mąką i szybko zagnieść ciasto. Stolnicę posypać mąką, ciasto rozwałkować i foremką wykrawać kluski lub z ciasta zrobić wałek i pociąć go na skośne romby. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować kilka minut. Ugotowane wyjąć łyżką cedzakową na talerze, polać stopionym masłem.
Leniwe pierogi
Etap 1