Sposób przygotowania:
Leniwiec z truskawkami, łatwe ciasto drożdżoweprzygotowanie
Ilość cukru można zmniejszyć, ja jednak miałam kwaskowate truskawki i dlatego taka ilość.
Na dno dużej miski rozkruszamy drożdże, posypujemy je cukrem, zalewamy rozkłóconymi jajkami, mlekiem i olejem. Całość posypujemy równomiernie przesianą mąką.
Miskę przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w zaciszne miejsce na 3 godziny- tak, tak zapominamy o nim na pełne 3 godziny :D
Po tym czasie ciasto mieszamy ( ja to zrobiłam robotem) i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
ETAP 2:
Na ciasto wykładamy owoce i posypujemy kruszonką- pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Kruszonka: Masło kroimy na małe kawałki, zasypujemy cukrem i mąką i łączymy do powstania kruszonki.