Sposób przygotowania:
Limanda z ziemniaczkami i pomidorkiem
Na początek przyprawiamy filety przyprawą do ryb ,tymiankiem ,solą oraz pieprzem moczymy najpierw w mące ,potem w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej ,tą czynność powtarzamy z każdym filetem ,kładziemy na rozgrzanej patelni i smazymy każdy filet 5 min z każdej strony .
W międzyczasie wstawiamy ziemniaczki oraz przygotowujemy sałatkę z pomidora ,pomidory kroimy w kostkę ,cebulę drobno siekamy przyprawiamy pieprzem ,solą oraz łyżeczka octu ,łyżeczką cukru dodajemy smietane i mieszamy ,ziemniaki odcedzamy ,ugniatamy s posiekanym koperkiem i 2 łyżkami masła ,i możemy podawać.
Smacznego
W międzyczasie wstawiamy ziemniaczki oraz przygotowujemy sałatkę z pomidora ,pomidory kroimy w kostkę ,cebulę drobno siekamy przyprawiamy pieprzem ,solą oraz łyżeczka octu ,łyżeczką cukru dodajemy smietane i mieszamy ,ziemniaki odcedzamy ,ugniatamy s posiekanym koperkiem i 2 łyżkami masła ,i możemy podawać.
Smacznego