bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Limonkowe udka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne i aromatyczne udka o kwaskowatym smaku to idealne danie na letnie popołudnie

Limonkowe udka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Limonkowe udka

 

 

Sposób przygotowania:

Limonkowe udka
W garnuszku robimy marynatę łącząc ze sobą rozpuszczone masło, tymianek, zmiażdżone ząbki czosnku, sok z limonki i drobno posiekaną papryczkę chili. Marynatą polewamy kurczaka, zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Rozgrzewamy piekarnik do 190st. Udka wujmujemy z lodówki, zdejmujemy folie spozywcza i przyrywamy folai aluminowa i pieczemy około godziny. Pod koniec zdejmujemy folie i pieczemy do zrumienienia. Przed podaniem przybieramy plasterkami limonki.
Limonkowe udka
Etap 1