Sposób przygotowania:
Łódeczki z ogórka z tatarem łososiowym
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, polewając zimną wodą, obrać, odłożyć do zupełnego wystygnięcia, drobniutko posiekać. Ogórek obrać, podzielić wzdłuż na pół, łyżka wydrążyć pestki. Od spodów ogórka odkroić cienkie paski, tak aby łódeczki mogły stabilnie stać. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
Jogurt wymieszać ze śmietaną i musztardą. Łososia pokroić w drobna kostkę, przełożyć do sosu, dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masą wypełnić połówki ogórka. Całość posypać szczypiorkiem.
Jogurt wymieszać ze śmietaną i musztardą. Łososia pokroić w drobna kostkę, przełożyć do sosu, dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masą wypełnić połówki ogórka. Całość posypać szczypiorkiem.