Sposób przygotowania:
Łopatka habbibi
Wszystkie sypkie składniki razem połączyć. Kolendrę wsypać do moździeża i rozbić na proszek. Przesypać do sypkich przypraw i bardzo dokładnie wymieszać. Kolendra jest bardzo aromatyczna, dlatego trzeba uważać aby nie było jej w jednym miejscu za dużo. Przyprawy najlepiej wsyp do głębokiego talerza. Jaja włóż do talerza i rozmąć. Baraninę lub łopatkę pokrój na paski o szerokości 0,5 cm. Zamocz najpierw w jaju, potem w ziołach i nabij na patyczek. Zacznij nabijanie na jednym z końców, po czym ruchem okrężnym owiń patyczek i znów nabij mięso na patyk, tak zrób aż do końca. Następnie przesuń mięsko i je rozluźnij do środka patyczka. Weź zioła w garść, połóż patyk z mięsem w dłoń i zamknij dłoń. W ten sposób dokładnie obtoczysz mięso w ziołach. Następnie wlej na patelnię oliwę, do przykrycia całego dna i rozgrzej. Wkładaj mięso tylko na bardzo dobrze rozgrzaną oliwę. Smaż na wolnym ogniu aż do zezłocenia panierki. Podaj z sosem chili, pomidorem, ziemniakami ze smażoną cebulką a oryginalnie z ryżem.