Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Łopatka marynowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najlepsze są domowe wędlinki do pieczywa

Łopatka marynowana

Składniki:

Łopatka marynowana

 

Sposób przygotowania:

Łopatka marynowana
Wlać przegotowaną wodę do garnka, dodać składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Do ostudzonej wody z przyprawami wkładamy łopatkę, i odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie wyjąć łopatkę z marynaty,osuszyć. Łopatkę włożyć do siatki masarskiej, przygotować do wędzenia. Mięso uwędzić w olchowo bukowym dymie. Następnie po uwędzeniu, do garnka wlać wodę, włożyć mięso i te przyprawy wyjęte z marynaty, parzyć przez 40 minut. w 85 stop. Woda nie może się zagotować. Wyjąć łopatkę z wody, ostudzić.