Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Łopatka po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łopatka wieprzowa z papryką na ostro

Łopatka po węgiersku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łopatka po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Łopatka po węgiersku
Mięso umyc, pokroić w kostkę, usmażyć, przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać lisc laurowy, ziele ang i postawic na ogniu pod przykryciem. Pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę w piórka i pokrojone na plasterki pieczarki przesmażyć, dodac do garnka z mięsem, wymieszać, w razie potrzeby podlać wodą, dusić razem na wolnym ogniu ok godziny. Mąkę rozrobić z zimną wodą, zmieszać ze smietaną, zahartować gorącym sosem z naszego garnka, dodac do całości, wymieszać. Obficie doprawić mieloną papryką slodką, ostrą wg uznania, dosolić, dodać posiekaną natkę pietruszki, dusić razem jeszcze ok 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Łopatka po węgiersku
Wszytstkie składniki nalezy wymieszać, podlać wodą i dusić razem pod przykryciem na wolnym ogniu.