ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Łopatka w kapuście

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Trochę mięsa i do tego z warzywami, propozycja w sam raz na obiad.

Łopatka w kapuście

Składniki:

Łopatka w kapuście

 

  • 60 dag łopatki wieprzowej
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kebabu
  • kostka rosołowa
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka ostra i słodka
  • marchew
  • pietruszka
  • szklanka wody
  • 50 dag kapusty białej

Sposób przygotowania:

Łopatka w kapuście
Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rumiano na 2 łyżkach leju, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i przyprawy. Podlewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową i dusimy 30 minut. Kapustę szatkujemy, a warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do mięsa dodajemy kapustę, a gdy zmięknie warzywa i dusimy 30 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem.

Tagi:

przyprawy