rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Łopatka wieprzowa pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna pieczeń wieprzowa na obiad

Łopatka wieprzowa pieczona

Składniki:

Łopatka wieprzowa pieczona

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka wieprzowa pieczona
Mięso natrzeć olejem , miodem i zmieszanymi sypkimi przyprawami. Zostawić na noc w lodówce .Ułożyć mięso w brytfance . Dodać pokrojoną na ćwiartki cebulę , liść laurowy i ziele angielskie . Podlać wodą i piec w piekarniku w temperaturze 220 * C przez 1,5 godziny ( w trakcie trzeba podlewać i przewracać mięso .Wyjąć mięso i pokroić w plastry. Do sosu wlać śmietankę i rozrobioną z zimną wodą mąkę . Zagotować . Doprawić sos do smaku. Podawać mięso z kawałkami upieczonej cebuli i polane sosem..Dobrze smakuje do kopytek , kaszy gryczanej.

Tagi:

grzyby