Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Łopatka wieprzowa w rozmarynie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso najlepiej smakuje jak jest zamarynowane dzień wcześniej.

Łopatka wieprzowa w rozmarynie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka wieprzowa w rozmarynie.

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka wieprzowa w rozmarynie.
Mięso kroimy na 2 cm płaty. Do naczynia z szczelnym zamknięciem wkładam wszystkie przyprawy i mieszamy je dokładnie, następnie nacieramy każdy płat mięsa, przekładamy porwanymi gałązkami rozmarynu i zamykamy. Odstawiamy najlepiej na noc aby się łanie zamarynowało. Rozgrzewamy na patelni olej, mięso ogarniamy ręką z przypraw i opiekamy z obu stron. Gd się zarumieni, podlewamy wodą i wrzucamy zawartość z marynaty. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Świetnie się zgrywa z makaronem pełnoziarnistym.
Łopatka wieprzowa w rozmarynie.
Mięso nacieramy przyprawami i przekładamy rozmarynem.
Łopatka wieprzowa w rozmarynie.
Zarumienione dusimy w przyprawach z marynaty i małej ilości wody.

Tagi:

szynka