Sposób przygotowania:
Łosoś a'la karp
Gotuj makaron w garnku z wrzącą wodą przez 4-6 minut i odcedź. W tym samym czasie podgrzej oliwę w dużym rondlu, na średnim ogniu. Podsmaż cebule (ok. 2 minuty), dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę, a następnie dodaj marchew, pasternak, koper, dymki i kolendrę. Smaż warzywa przez 3-4 minuty. Na ostatnia minutę smażenia dodaj makaron. Przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
Podgrzej piekarnik do 260stC. Napełnij wnętrze łososia nadzieniem a następnie obwiąż go dokładnie nitką kuchenną, zaciskając mocno co 1,5cm.
Podgrzej grubą blachę do pieczenia w piekarniku. Wyłóż jej dno papierem do pieczenia i ułóż na niej łososia. Piecz łososia przez 30 minut w temperaturze 260stC, a następnie nastaw piekarnik na opiekanie i zostaw łososia na kolejne 1-2 minuty, aby zbrązowiał. Nie spal go!!!
Po wyjęciu z piekarnika zostaw łososia na 5 minut, a następnie pokrój go na plastry. Przed podaniem zdejmij nitkę.
Podgrzej piekarnik do 260stC. Napełnij wnętrze łososia nadzieniem a następnie obwiąż go dokładnie nitką kuchenną, zaciskając mocno co 1,5cm.
Podgrzej grubą blachę do pieczenia w piekarniku. Wyłóż jej dno papierem do pieczenia i ułóż na niej łososia. Piecz łososia przez 30 minut w temperaturze 260stC, a następnie nastaw piekarnik na opiekanie i zostaw łososia na kolejne 1-2 minuty, aby zbrązowiał. Nie spal go!!!
Po wyjęciu z piekarnika zostaw łososia na 5 minut, a następnie pokrój go na plastry. Przed podaniem zdejmij nitkę.