Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Łosoś duszony z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny i pikantny łosoś duszony razem z warzywami

Łosoś duszony z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś duszony z warzywami

 

 

  • po pół :papryka czerwona,zielona i żółta

 

  • 2-3 garści pokrojonej kapusty kale(jarmuż)

 

 

  • oliwa

 

 

 

  • 1//2 łyżeczki sosu piri,piri

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś duszony z warzywami
 Umytą paprykę pokoić w paski.Dno naczynia w którym będziemy przygotowywać danie skropić oliwą(olejem),ułożyć paprykę.Na paprykę wyłożyć kapustę kale(jarmuż).Filety łososia skropić sokiem z cytryny,delikatnie posolić i popieprzćc.Stronę bez skórki posmarować sosem piri-pir i(lub jakimś innym -pikantnym) . Łososia położyć na kapustę,umytego pomidora pokoić w krążki,ułożyć na górze.Posiekać listki bazylii i posypćc całość.Naczynie przykryć i dusić wszystko na malutkim ogniu(od czasu do czasu sprawdzać czy nie potrzeba dolać odrobiny wody).Danie powinno być gotowe po uplywie 30 min.Smacznego:)
Łosoś duszony z warzywami
W garnku ukladamy najpierw pokrojona papryke,potem kapuste kale
Łosoś duszony z warzywami
Posmarowanego pikantnym sosem lososia ukladamy na pokrojonej kapuscie
Łosoś duszony z warzywami
Na samym koncu ukladamy pokrojonego pomidora,mozna jeszcze dodatkowo posolic

Tagi:

sosy