Sposób przygotowania:
Łosoś faszerowany na szpinaku
Ryż pełnoziarnistey Parboiled naturalny ugotować bez soli al dente. Z płata łososia ściągnąć ostrożnie skórę i pokroić go w kostkę. Łososia przełozyć do pojemnika blendera i zmiksować chwilkę szatkownicą, przełożyć zmielonego łososia do miski, dodać j1 ajko, doprawić solą morską prowansalską i ognistą mieszanką przypraw, wsypać 2 łyżki kaszki kukurydzianej, oraz posiekany koperek, dokładnie wymieszać całość. Przygotować papier saga i ułożyć na nim masę z łososia, formując prostokąt. Przez środek masy rybnej ułożyć podgotowany ryż, lekko go docisnąć do masy, posypać solą morską prowansalską z młynka i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Wzdłuż ułożyć obraną surową marchew. Zwinąć masę rybną nadając jej kształt batonu w papier do gotowania, aby papier się nie rozwinął na końcach zastosowałam gumki recepturki. Ugotować baton rybny pod przykryciem ok. 30 minut w parowarze. Po ugotowaniu wyjąć z pojemnika parowara i zostawić do ostygnięcia. Ściągnąć gumki, rozwinąć papier, pokroić łososia w 2 cm plastry i przełożyć na talerz, obłożony świeżym szpinakiem skropionym przygotowanym sosem, podać z dodatkiem świeżych truskawek i musu z truskawek.
darmiona
edytaha
sztefa
Tuś
yacha
p.jola1