Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Łosoś faszerowany szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawa przekąska podczas imprezy a do obiadu stanowi fajny dodatek. Łosoś i szpinak, samo zdrowie na talerzu.

Łosoś faszerowany szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś faszerowany szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Łosoś faszerowany szpinakiem
Szpinak rozmrażamy, łączymy z pieprzem. Kładziemy na plasterku łososia i owijamy szczelnie z każdej strony tak by szpinak nie wychodził. Jajko rozbijamy i każdy kawałek dokładnie maczamy w jajku. Następnie całość zanurzamy w bułce tartej. Rozgrzewamy na patelni olej i kładziemy łososia. Smażymy z obu stron aż będą rumiane.
Łosoś faszerowany szpinakiem
Etap 1 - zawijamy masę szpinakową w środku
Łosoś faszerowany szpinakiem
Etap 2 - zanurzamy w roztrzepanym jajku
Łosoś faszerowany szpinakiem
Etap 3 - obtaczam łososia w panierce z bułki
Łosoś faszerowany szpinakiem
Etap 4 - smaże na patelni z obu stron