Sposób przygotowania:
Łosoś na miodowo z grilla.
Wyjąć dzwonki z łososia z zamrażarki,rozmrozić wrzątkiem na
sitku,niech obciekną.Zrobić panierkę z bułki tartej,mielonych orzechów włoskich,przyprawy gillowej,curry oraz marynatę miodowo-ziołową z miodu,oliwy z pestek winogronowych i suszonych,roztartych ziół,wymieszać.Dzwonki z łososia obtoczyć
w jajku,a potem w panierce,a następnie dać do misy z marynatą
i odstawić na 2-3 godziny w chłodnym miejscu,np.lodówce.Grilla
rozpalić węglem drzewnym,a dzwonki z łososia układać na tackach aluminiowych(2 wystarczą).Grillować 20-30 min.
sitku,niech obciekną.Zrobić panierkę z bułki tartej,mielonych orzechów włoskich,przyprawy gillowej,curry oraz marynatę miodowo-ziołową z miodu,oliwy z pestek winogronowych i suszonych,roztartych ziół,wymieszać.Dzwonki z łososia obtoczyć
w jajku,a potem w panierce,a następnie dać do misy z marynatą
i odstawić na 2-3 godziny w chłodnym miejscu,np.lodówce.Grilla
rozpalić węglem drzewnym,a dzwonki z łososia układać na tackach aluminiowych(2 wystarczą).Grillować 20-30 min.