aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Łosoś na parze z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny i zdrowy losos przyrządzony na parze z parowaru. Polecam zdrowo i smacznie. Warto wyprobowac.

Łosoś na parze z parowaru

Składniki:

Łosoś na parze z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Łosoś na parze z parowaru
Filet z łososia myjemy pod zimną wodą. Nacieramy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Łososia gotujemy na parze w parowarze ok. 20 minut. W rondelku gotujemy ryż w osolonej wodzie. Przekładamy na talerz filet z łososia, podajemy go z plasterkiem cytryny. Obok kładziemy kopczyk z ryżu. Smacznego.

Tagi:

ryż zioła