luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Łosoś w galarecie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Chłodna galaretka na każdą porę roku.

Łosoś w galarecie

Składniki:

Łosoś w galarecie

 

  • Kawałek łososia ok 30 dkg
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • ćwierć cebuli
  • bulion z kostki
  • ziołowe ziarenka smaku
  • żelatyna
  • ok 3 szkl. wody
  • sok z cytryny
  • dodatkowo; kilka łyżek zielonego groszku z puszki

Sposób przygotowania:

Łosoś w galarecie
Włożyć warzywa do garnka, zalać wodą dodać przyprawy i pogotować ok 10-15 min.
Do wywaru włożyć łososia i gotować ok 10 mim
wyjąc rybę połamać na kawałki i rozłożyć po równo do miseczek, kubeczków itp..
Dodać plasterki marchewki i po łyżce zielonego groszku
Wywar doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę soku z cytryny i rozrobić z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu..
Zalać rybę w miseczkach wywarem i odstawić do wystudzenia.
Podawać galaretkę skropioną sokiem z cytryny.