Sposób przygotowania:
łosoś w salsie
Filety umyj, pokrój na równe kawałki.
Zalej je salsą. Odstaw na 6 godzin.
Jabłka i gruszki obierz. Pokrój w plastry..
usmaż na maśle. Dodaj miód, śliwowicę i smaż przez ok 10minut.
Filety łososia wyjmij z marynaty i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200stC przez 15minut.
Usmażone jabłka i gruszki rozłóż na talerzach, następnie połóż filety łososia.
Pomidory umyj, przekrój w ósemki.
Udekoruj nimi łososia.
Skrop sokiem z cytryny i sosem powstałym podczas duszenia owoców.
Zalej je salsą. Odstaw na 6 godzin.
Jabłka i gruszki obierz. Pokrój w plastry..
usmaż na maśle. Dodaj miód, śliwowicę i smaż przez ok 10minut.
Filety łososia wyjmij z marynaty i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200stC przez 15minut.
Usmażone jabłka i gruszki rozłóż na talerzach, następnie połóż filety łososia.
Pomidory umyj, przekrój w ósemki.
Udekoruj nimi łososia.
Skrop sokiem z cytryny i sosem powstałym podczas duszenia owoców.