Sposób przygotowania:
Łosoś z porem i ryżem
Łososia oprószyłam pieprzem ziołowym i ułożyłam na patelni z rozgrzanym olejem skórą do dołu. Smażyłam, aż ryba w 2/3 grubości się usmażyła, wtedy ją odwróciłam i smażyłam jeszcze 3 minuty. Następnie odstawiłam, a po przestudzeniu zdjęłam skórę. Para umyłam i pokroiłam w krążki, a następnie wrzuciłam do rondla z rozpuszczonym masłem, dodałam odrobinę soli i suszone warzywa, chwilę smażyłam. Dalej dodałam ryż i wino, wymieszałam i smażyłam, aż wino odparowało. W następnej kolejności dodawałam partiami bulion, mieszałam i podgrzewałam danie, czynność powtarzałam, aż do miękkości ryżu. Na koniec dodałam kawałki usmażonego łososia oraz starty ser, całość doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem, wymieszałam i podałam.