Sposób przygotowania:
Ma -Bo tofu
Tofu po zakupieniu należy wyjąć z opakowania i postawić na nim talerzyk aby odcisnąć wodę,gdy nadal jest zbyt miękkie pokrojone w kostkę wrzuca sie na 2-3 minuty do gorącej wody.Na patelni przysmażamy mięso z czosnkiem do zmiany koloru, dodajemy szalotkę (zostawiċ trochę do dekoracji potrawy),sól sosy i mieszamy .Dodajemy bulion i delikatnie tofu,mieszamy delikatnie aby nie zrobić papki z tofu. Wytłumaczę dokładnie proces dodawania mąki bo to dosyć ważne: mąkę z wodą mieszamy w miseczce w stosunku 1:1.Następnie aby zagęścić sos "łapiemy" palcami tą mąkę i wrzucamy do potrawy do momentu gdy osiągniemy oczekiwany efekt.Sos ma być szklisty i dosyć gęsty ale nie kluskowaty... Na koniec potrawę polewamy olejem z sezamu i posypujemy szalotką. Gdy zastąpimy mięso grzybami będzie potrawa dla jaroszy.
Babciagramolka
kinga
A ja muszę przyznać,ze nie miałam zadnych kontaktów z tofu i n ie mam pojęcia jak smakuje,niestety:))