Sposób przygotowania:
Magdalenki z czekoladą.
Przygotowanie:
Pomarańczę umyć szczoteczką w gorącej wodzie,osuszyć,skórkę zetrzeć na tarce.Owoc podzielić na pół,wycisnąć sok.Tłuszcz,cukier,cukier waniliowy oraz sól wyrobić dokładnie mikserem.
Dodać otartą skórkę i sok pomarańczy,wbić jajka.Przesiać mąkę,połączoną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać wszystkie składniki z drobno posiekaną czekoladą na jednolitą,gładką masę.
Przygotować 20 foremek.Nasmarować odrobiną tłuszczu,wsypać bułkę tartą.Do każdej włożyć 1,5 łyżki ciasta,wyrównać powierzchnię.Wstawić na nagrzanego piekarnika,piec do 20-25 minut w temperaturze 175 s.c.Wyjąć,odstawić do wystygnięcia.
Gotowe ciasteczka dekorować ubitą na sztywno śmietaną,polewą z lukru,kakao,wisienkami koktajlowymi,,mandarynkami,orzeszkami pistacjowymi oraz stopioną,gorzką czekoladą,a następnie posypać cukrem pudrem.
Pomarańczę umyć szczoteczką w gorącej wodzie,osuszyć,skórkę zetrzeć na tarce.Owoc podzielić na pół,wycisnąć sok.Tłuszcz,cukier,cukier waniliowy oraz sól wyrobić dokładnie mikserem.
Dodać otartą skórkę i sok pomarańczy,wbić jajka.Przesiać mąkę,połączoną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać wszystkie składniki z drobno posiekaną czekoladą na jednolitą,gładką masę.
Przygotować 20 foremek.Nasmarować odrobiną tłuszczu,wsypać bułkę tartą.Do każdej włożyć 1,5 łyżki ciasta,wyrównać powierzchnię.Wstawić na nagrzanego piekarnika,piec do 20-25 minut w temperaturze 175 s.c.Wyjąć,odstawić do wystygnięcia.
Gotowe ciasteczka dekorować ubitą na sztywno śmietaną,polewą z lukru,kakao,wisienkami koktajlowymi,,mandarynkami,orzeszkami pistacjowymi oraz stopioną,gorzką czekoladą,a następnie posypać cukrem pudrem.