szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

majerankowe pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

majerankowe pulpeciki panierowane w bułce tartej

majerankowe pulpeciki

Składniki:

majerankowe pulpeciki

 

 

 

Sposób przygotowania:

majerankowe pulpeciki
Mieso dokładnie wyrobić z dodatkiem soli, pieprzu i majeranku.Cebulę obrać i drobno posiekać.Bułkę namoczyć w mleku(ok.pół godziny) nastepnie osączyć i dokładnie rozdrobni palcamić.Całość poza oliwą i bułką tartą dodac do mięsa i dokładnie razem wymieszać -odstawić do lodówki.Uformowac okrągłe pulpeciki, obtoczycje w bułce i smażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony po kilka minut