Sposób przygotowania:
Makaron carbonara
Gotuję makaron.
Tnę boczek i podsmażam na patelni.
Jak się lekko zarumieni dorzucam cebulę ( posiekaną w małą kostkę lub piórka jak kto lubi).
Żółtko w miseczce łączę ze śmietaną i wlewam do boczku z cebulką.
Jeżeli sos jest za gęsty można go rozrzedzić wodą z makaronu. Sos gotowy.
Łączę z makaronem, posypuję parmezanem.
Mniam :)
Tnę boczek i podsmażam na patelni.
Jak się lekko zarumieni dorzucam cebulę ( posiekaną w małą kostkę lub piórka jak kto lubi).
Żółtko w miseczce łączę ze śmietaną i wlewam do boczku z cebulką.
Jeżeli sos jest za gęsty można go rozrzedzić wodą z makaronu. Sos gotowy.
Łączę z makaronem, posypuję parmezanem.
Mniam :)